Joensuun rauhanryhmän logo

Joensuun rauhanryhmä

viestit (at) joensuunrauhanryhma.org

Kaupunginvaltuustolle, Tilakeskukselle ja Varhaiskasvatus- ja koulutuskeskukselle

Joensuun Rauhanryhmä päätti kokouksessaan 10.9.2014 kääntyä kaupungin ao. organisaatioiden puoleen seuraavissa kysymyksissä:

1. Joensuun kauppahallin seinillä on viikkojen ajan ollut esillä sotakuvastoa. Tätä voidaan  monestakin syystä pitää epäonnistuneena ratkaisuna:

Samalla toivomme, että vastaavasta mainonnasta julkisissa rakennuksissa pidättäydytään jatkossa.

2. Lehdet ovat jo pitkään kasvattaneet myyntiään sotamuistoilla ja lietsomalla sodan pelkoa. Ensi talvelle suunnitellaan vieläpä koululaisten "talvisotahiihtoa" Kiilopään koukkauksineen. Mielestämme on ilmeistä, että nykytilanteessa tapahtuma voimistaa pelkoja nuorten keskuudessa entisestään.

Joensuun Rauhanryhmä toivoo, ettei Joensuun koulutoimi edistä kyseistä kampanjaa, vaan kannustaa kouluja juhlimaan monipuolisesti kohta 70 vuotta jatkunutta rauhantilaa ja sen aikana rakennettua hyvinvointivaltiota. Esimerkiksi peruskoulu-uudistus käynnistyi 50 vuotta sitten, kun asetettiin Arvi Poijärven johtama Koulunuudistustoimikunta.

Sodan muistelemisen sijasta koululaisia tulee mielestämme kannustaa rakentavaan yhteistyöhön paremman tulevaisuuden hyväksi. Se edellyttää rauhaa.

Sivustoa on viimeksi päivitetty 18. marraskuuta 2018. Ilmoita ongelmista: kirsti.era / ät gmail.com