Joensuun rauhanryhmän logo

Joensuun rauhanryhmä

viestit (at) joensuunrauhanryhma.org

RAUHAA KAUKASUKSELLE!

Joensuun Rauhanryhmä vaatii sotatoimien välitöntä lopettamista Etelä-Ossetiassa ja koko Kaukasuksella. Georgian ja Venäjän on ryhdyttävä rauhanneuvotteluihin heti. Siviiliväestön mahdollisuus palata koteihinsa ja saada tarvitsemaansa aineellista apua ja terveydenhoitoa on taattava välittömästi.

Syntynyt kriisitilanne osoittaa, miten tuhoisaa on taistelu öljystä ja maakaasusta ja niiden kuljetusreiteistä. Rauhan säilyttämiseksi ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi on välttämätöntä vähentää kansantalouksien riippuvuutta öljystä. Kaikkein vähiten maapallomme kestää resurssien tuhlaamista asevarusteluun ja sotimiseen.

Kaukasuksen kriisi osoittaa myös, että sotilasliitto Naton laajeneminen itään kiristää alueen tilannetta ja vähentää turvallisuutta. Samoin se osoittaa, että Jugoslavian hajottaminen ja Kosovon itsenäisyyden tunnustaminen EU:ssa oli harkitsematonta. Päätös johtaa myös muiden valtioiden hajoamiseen ja vastakkainasettelujen kiristymiseen, vaikka ekologinen tilanne edellyttäisi rakentavaa ja pitkäjänteistä yhteistyötä valtioiden ja kansanryhmien kesken.

Joensuun Rauhanryhmän puolesta
Kirsti Era, Jouko Jokisalo, Raisa Simola, Pentti Stranius

Sivustoa on viimeksi päivitetty 18. marraskuuta 2018. Ilmoita ongelmista: kirsti.era / ät gmail.com