Joensuun rauhanryhmän logo

Joensuun rauhanryhmä

viestit (at) joensuunrauhanryhma.org

Joensuun Rauhanryhmän historiaa

Joensuun Rauhanryhmä syntyi New Yorkin pommi-iskun nostattamaa sotakiihkoa hillitsemään. Ensimmäinen kokous oli YK:n aseistariisuntapäivänä 24.10.2001. Ryhmässämme toimii eri-ikäisiä ja -maalaisia aktiiveja.

Useissa keskustelutilaisuuksissa on pohdittu NATOn tulevaisuutta, Suomen turvallisuuspolitiikkaa, Lähi-Idän tilannetta, globalismia, rasismia, sodan uhkaa. Vuonna 2002 järjestimme keväällä rauhanviikon basaareineen, mielenosoituksineen ja keskustelutilaisuuksineen. Olemme olleet järjestämässä Varparannan rauhanakatemiaa elokuun alussa viisi kertaa vuodesta 2003 alkaen. Vuonna 2007 siihen osallistui kaikkiaan noin 60 henkilöä eri puolilta Suomea. YK:n aseistariisuntaviikolla on järjestetty rauhankulkue vuosina 2001-2004, ja Irakin sodan alkuvaiheessa organisoimme kaksi suurta sodanvastaista kulkuetta.

6.8. muistamme atomipommilla murhattuja, 9.11. antisemitismin ja rasismin uhreja.

Sotilasliittojen vastustus on yksi toiminnan painopisteistä. Keräsimme 2003 Pohjois-Karjalan eduskuntaehdokkailta kannanotot NATO-jäsenyyteen ja seuraamme nykyistenkin edustajien toimintaa.

Sivustoa on viimeksi päivitetty 18. marraskuuta 2018. Ilmoita ongelmista: kirsti.era / ät gmail.com